Informatie over markers

MarkeerstiftWinkel levert alle soorten markers tegen hoge kortingen. Van de bekende merken zoals Stabilo, Edding en Schneider maar ook van het DiscountOffice huismerk.

Waar moet u opletten bij de aanschaf van een marker?

De belangrijkste vraag is uiteraard waar u de marker voor wilt gebruiken en vooral op welk oppervlak de marker gebruikt moet worden.
Zo zijn er fijnere stiften die geschikt zijn voor tekenen en ontwerpen. Voor het inkleuren van grotere vlakken zijn er dikkere viltstiften. En met markeerstiften kunt u belangrijke zaken arceren in brieven en teksten. Moet de tekst wrijf- en watervast zijn? Kies dan voor een permanent marker. Een krijtmarker of glasmarker moet juist wel weer gemakkelijk uitwisbaar zijn. Vooral in de industrie worden hoge eisen gesteld aan markers. Onmisbaar op de werkvloer zijn de zgn. pastamarkers: markers met een hoogpermanente kleurenpasta voor gebruik op natte, ruwe en verontreinigde oppervlakken.

CD / DVD markers

Voor het veilig aanbrengen van permanente teksten op cd’s en dvd's en Blu-Ray disks worden CD/DVD markers gebruikt. Deze stiften zijn wrijf- en watervast, lichtecht en sneldrogend.

Glasmarkers

Een glasmarker is uitermate geschikt om te gebruiken op glas, ramen en spiegels. Doordat ze op waterbasis zijn, is de window marker ook weer gemakkelijk met een vochtige doek te verwijderen.

marker4090 marker4095

Krijtmarkers

In een krijtmarker oftewel kalkmarker zit dekkend vloeibaar krijt en is ideaal voor gebruik op krijtborden, glas en ramen. Het krijt is ook weer eenvoudig met een vochtige doek te verwijderen.

Lakmarkers

Een lakmarker kunt u vrijwel op elk oppervlak gebruiken om te markeren, beschrijven, decoreren en beschilderen. Glas, kunststof, hout en metaal: voor deze allround marker is het geen probleem! De inkt is water-, licht-, hitte- en veegbestendig en wordt veelvuldig in de industrie gebruikt.

lakmarker3 lakmarker4

Markers

Een markeerstift wordt ook wel een accentueerstift genoemd. Zoals de naam al zegt wordt deze marker vooral gebruikt om teksten te markeren.
De meest bekende markeerstift is de Stabilo Boss Original: Europa's nr. 1 highlighter! In 1971 introduceerde Stabilo deze legendarische stift met inkt die niet in het papier dringt. Ze zijn verkrijgbaar in negen fluorescerende kleuren en staan bekend om hun lange levensduur.

stabilomarkers

Markers zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en schrijfbreedtes. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit verschillende type punten: een ronde punt, een beitel- of blokpunt of een schuine punt. De brede punt van een beitelpunt loopt uit in de vorm van een wig. De punt heeft een brede en een smalle kant. Hierdoor is het mogelijk om een brede of een smalle streek te maken. Markers met een beitelpunt worden veel gebruikt door ontwerpers, bij kalligrafie of bijvoorbeeld in de horeca bij het schrijven op stoepborden.

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest